Er din båd sæsonklar?

Det gode vejr kommer farende i alt sin hastighed! Derfor skulle du også gerne være klar til at sætte båden i vandet, hvis du skal have det maksimale ud af bådsæsonen.

Det er trods alt bedst, hvis du er klar samtidig med de mange andre både og gode bekendtskaber, som du skal ligge i havn med og nyde store dele af sommeren med.

Sådan får du gjort båden klar til sejlads

Det vigtigste du kan gøre for din båd, er at sørge for, den er klar til at ligge i vandet. I vandet påvirkes den nemlig af alt fra alger til salt og sol. Det kan stille nogle meget høje krav til de beskyttelsesprodukter, du skal bruge på din båd. Vi anbefaler, at du altid bruger mærket Hempler, som er et internationalt anerkendt produkt, hvor leverandøren både forsyner den absolut professionelle industri og det private marked, hvor glade bådentusiaster vil have det bedste til deres kære eje.

Når du skal gøre din egen båd klar, skal du først og fremmest finde en dag, hvor vejret er mildt og hvor der ikke hænger fugt i luften. Derfor kan det være, at du skal vente til omkring formiddagen, hvis altså ikke du har et indendørs miljø at arbejde i.

Når båden er taget op og klar, skal du først slibe den fri for gammel maling og andet snavs. Dette kan gøres med en maskine og fint sandpapir. Husk dog ofte af vaske efter, så du kan se, hvor langt du er nået. Når du nærmer dig målet, så brug sandpapiret i hånden, så du ikke går for dybt ind.

Efter at have renset båden fri for skidt og rester fra den gamle maling og beskyttelse, skal du påføre den nye. Vi anbefaler, at du bruger den nye maling sammen med en Hempel light primer for det bedste resultat. På den måde sætter produktet sig bedre og giver et bedre slutresultat.

Vær desuden opmærksom på, at din bådmaling bruges med den rette fortynder, så du får et godt og ensartet resultat igennem hele processen. Mal aldrig, hvis det er under 12 grader, da du skal være sikker på god tørring og ingen fugt i luften.

Vær desuden opmærksom på, at du skal bruge forskellige plejeprodukter over og under vandlinjen. Vi anbefaler at læse Hempels egen påføringsvejledning for korrekte instruktioner.