Guide: sådan finder du den rette lampe til stuen

Det kan være rigtigt svært at indrette en stue. Det er særligt svært, når man skal vælge forskellige lamper. Det er nemlig oftest lamperne, der indrammer stuen og skaber den helt rette stemning. Står du lige nu og skal finde en lampe til stuen? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du finder den rette lampe til stuen. Søg desuden efter loftlamper stuen, hvis du ønsker en mere specifik guide. 

Den rette størrelse

Det første du skal gøre, når du skal finde en lampe til stuen, er at overveje størrelsen. Vælger du en forkert størrelse lampe, kan du hurtigt opnå den forkerte stemning i rummet. Dette gælder særligt, hvis du vælger en loftlampe til stuen, der er for stor. Denne kan hurtigt overskygge og overtage rummet. Når du skal finde den rette størrelse lampe, kan du med fordel opmåle stuen. Her er det særligt en god ide at opmåle afstanden fra gulv til loft. I rum med høje lofter kan der nemlig være mange fordele ved at installere store loftlamper. 

Den rigtige pære

En anden vigtig ting du skal huske, når du skal finde den rette loftlampe til stuen, er pæren. Det er nemlig pæren i lampen, der bestemmer styrken og farven på lyset. Der findes en lang række forskellige lampepærer. Nogle har en varm og orange glød, som giver en hyggelig og afslappende stemning i rummet. Andre har en hvid og kold glød, som gør rummet oplyst og skarpt. Der er både fordele og ulemper ved begge disse farver og styrker. Er du hverken til den ene eller den anden, kan du vælge en pære lige midt imellem disse. 

Det rigtige udtryk

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du finder en lampe med det helt rigtige udtryk. Dette gælder uanset, om du ønsker et bordlampe, loftslampe eller væglampe. Mulighederne er uendelige! Når du skal finde en lampe med det rigtige udtryk, er det først og fremmest vigtigt, at du er klar over, hvilken stemning du ønsker at sætte i din stue. Derudover kan det være en fordel at overveje, hvilken farve du ønsker, lampen skal være. Mange tror, at en hvid lampe er mere upraktisk end mange andre farver. Dette er dog ikke tilfældet! For mange er en klassisk, hvid lampe lige præcist det, der fuldender stuen. Find den lampe, der fuldender din stue med det rigtige udtryk.