Hvordan finder jeg den perfekte størrelse sofa?

Hvordan finder jeg den perfekte størrelse sofa?

Når man flytter i et nyt hjem, eller blot ønsker at ændre udseendet på sin stue, så kan det være relevant at få en ny sofa. Når man skal købe ny sofa, så er der dog nogle tiltag, som man bør overveje. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du kan blive hjulpet på vej til, hvordan du finder den perfekte sofa til dit hjem.

Start med at måle op

Det er vigtigt at måle det rum, hvor din nye sofa skal stå, før du går på indkøb. På den måde får du en god idé om, hvilken størrelse sofa der passer ind i rummet. Du ønsker ikke at komme hjem med en ny sofa og indse, at den er for stor eller for lille til rummet.

Rummets form

Tag hensyn til formen på rummet, når du vælger din sofa. Hvis rummet er rektangulært, er det bedst med en sofa med lige linjer. Hvis rummet har en mere uens form, kan du overveje en hjørnesofa for at få mest muligt ud af pladsen.

Stilen i rummet

Stilen i dit rum bør også tages i betragtning, når du vælger en ny sofa. Moderne sofaer vil f.eks. virke malplaceret i et traditionelt rum og omvendt. Derudover så skal stilen gerne hænge sammen med resten af hjemmet, så man ikke føler man træder ind i et nyt univers, bare fordi man skifter lokale.

Materiale

Når det gælder materialer, så er der mange muligheder til en sofa. Man kan vælge læder, som er slidstærkt og holder mange år, man kan vælge stof, som er blevet yderst populært, eller man kan vælge noget vildt som velour, som er mere moderne og nyt. 

Din livsstil

En anden ting, du bør overveje, er din livsstil. Hvis du har børn eller kæledyr, skal du vælge en sofa, der er holdbar og nem at rengøre. Læder er et godt valg til dette, da det nemt kan tørres af.

Farve

Sidst men ikke mindst skal du tænke på farven på din nye sofa. Dette er helt op til dig, og hvad du føler, vil se godt ud i dit hjem. Hvis du ikke er sikker, kan du vælge en neutral farve som grå eller beige, da den passer til de fleste indretninger.