Mange danskere glemmer dette, når de køber kontinentalseng

Er tiden ved at være til at skifte den gamle, slidte og kedelige seng ud med en nyere, smartere og mere komfortabel model? Mange danskere køber seng efter pris og design. Disse to faktorer er naturligvis også yderst relevante, men den allervigtigste faktor bør i bund og grund være komforten. Kontinentalsengen er en af de mest populære typer af senge, og det er der mange gode grunde til. I denne artikel vil du få gode råd til at vælge den helt rigtige seng, der yder den bedste komfort til netop dig.

Kontinentalsengen består af flere lag

Kontinentalsengen er den gode seng, der er en stor opgradering fra skummadrassen med lameller under, men som stadig ikke er lige så dyr som en elevationsseng. Elevationssenge kan naturligvis noget helt unikt grundet de mange funktioner, men til gengæld er opbygningen af madrassen ikke lige så gennemført, som den er ved kontinentalsengen. Du kan finde billige kontinentalsenge hos Bedre netter.

Det, der skiller denne type seng meget ud fra de øvrige, er dens opbygning. Den består for det første ikke af en sengerammer, som eksempelvis senge til skummadrasser gør. Den er heller ikke udstyret med lameller. Det nederste lag består af en boksmadras. Derpå ligger en springmadras med fjedrer, der er designet til at virke trykfordelende, trykaflastende og yde god komfort, når man bevæger sig i sengen.

Som et øverste lag er der placeret en god topmadras, som sørger for, at du ligger blødt og ikke kan mærke fjedrene fra springmadrassen. Der er altså her tale om en seng, der er bygget op af tre forskellige lag madrasser, som tilsammen yder den absolut bedste komfort, du kan komme i nærheden af.

For at give kontinentalsengen en gennemført look, kan du købe et sengegærde til. Disse findes ofte i matchende designs. De er udelukkende til af æstetiske årsager, og har derfor ingen funktion. De giver alligevel sengen et løft opad, så den ser meget mere luksuriøs ud.

Sengen skal være tilpasset til din krop

Ikke alle senge er designet til alle personer. Der er nogle overvejelser og ting, du bør have styr på, inden du køber din nye kontinentalseng. Vær opmærksom på:

  • Sengens størrelse
  • Madrassens fasthed

Det er naturligvis relevant at måle rummet for at finde ud af, hvor stor en seng der er plads til i soveværelset. Vær også opmærksom på, hvor meget plads du har behov for, for at sove komfortabelt. En for smal seng kan give rygproblemer, da du kan ligge en hel nat i uhensigtsmæssige sovepositioner. Kontinentalsenge findes ofte i disse størrelser:

  • 140 cm x 200 cm
  • 160 cm x 200 cm
  • 180 cm x 200 cm
  • 180 cm x 210 cm
  • 201 cm x 210 cm

Den øverste topmadras fås i et enkelt stykke, selvom bunden måske sammensættes af to dele. Derved kommer det til at føles som en sammenhængende seng, selvom det er to enkeltsenge, der er sat sammen til en dobbeltseng.

Vær også opmærksom på madrassens fasthed. Hvis du vejer mellem 80 kg og 100 kg bør du have en springmadras med medium fasthed. Vejer du mere, bør du have en fast springmadras.