Pas på du ikke får ondt i ryggen når du spiller computerspil

Sommerferien er endelig over os. Det betyder, at du nu har oceaner af tid til at dyrke din nye hobby. Nemlig at banke dine kammerater langt ud af banen i f.eks. CS:GO eller League of Legends. Men pas nu lige på engang. De mange timer foran computeren kan få katastrofale konsekvenser for din ryg.

For at undgå smertefulde skader på din krop, er det vigtigt at du finder den bedste gamer stol til dit behov. Der er 1.000 valgmuligheder, så det er bare med at få undersøgt markedet. Du kan også med fordel kigge efter et gamer bord, der kan hæves og sænkes i højden. Så du kan få gamet derud af!

Hvorfor er den korrekte siddeposition vigtig når du gamer?

Uanset hvordan vi vender og drejer den, belaster du skiverne i din ryg når du sidder ned. Der bliver lagt et enormt pres på skiverne i rygraden, og derfor er det uhyre vigtigt at dette pres bliver ligeligt fordelt. Sidder du forkert, eller i den forkerte stol, kan du meget hurtigt komme til at presse skævt.

Det kan sagtens være, at du ikke mærker noget til din forkerte siddeposition lige med det samme, men efter længere tid, vil du uden tvivl komme til at mærke det. Hos Rygcenter Randers kan de med garanti hjælpe dig, hvis skaden først er sket. Men hvorfor ikke forbygge i stedet for at behandle?

Hvordan sidder du korrekt når du spiller på din pc?

Først og fremmest, er det vigtigt at du har den helt rigtige stol at sidde i. Derefter, skal du indstille stolen højde, så sædet er på højde med dine knæhaser. Sæt dig i stolen og sørg for, at dine lår er placeret i en 90-graders vinkel i forhold til resten af dine ben. Hvis du finder 90 grader ubehageligt, må vinklen gerne være større, men ALDRIG mindre. Det lukker nemlig for blodcirkulationen.

Herefter skal du indstille ryglænet, så din overkrop bliver skubbet en smule fremad. Det kan godt føles ubehageligt i starten, men din ryg vil elske dig for det i længden. Til sidst skal du indstille armlænet, så dine skuldre hverken hænger for langt nede eller bliver presset for langt op.

Sørg for ind i mellem at tage en pause fra stolen. Rejs dig op, hvis du har et bord der tillader det. Ellers er dette en fin lejlighed til at gå lidt omkring og få lidt blodcirkulation ud til alle dele af din krop. Vi ønsker dig held og lykke i dit spil, og selvfølgelig også en rigtig god sommer!