Skal du opsætte filt? Så er det en god idé at spartle først

Hvis du er som de fleste mennesker, tænker du sikkert på tapet som en enkelt enhed. Med andre ord, når du først har sat tapetet op, er det slut – arbejdet er gjort. Men hvis du vil sikre dig, at dit tapet ser bedst ud (og holder længe), er det vigtigt at sætte filt på, før du sætter dit tapet op. Her er tre tips som vil hjælpe dig med at få processen til at gå glat.

Tre gode tips

Tip nr. 1: Spartel væggene først. Dette kan virke som et unødvendigt skridt, men det er faktisk meget vigtigt. Filt vil ikke klæbe til en væg, der er dækket af buler og huller, så sørg for at glatte overfladen, før du begynder at sætte filten op.

Tip nr. 2: Skær filten til efter størrelse. Forsøg ikke at sætte et stort stykke filt op – det bliver svært at håndtere og vil sandsynligvis ende med at se rodet ud. Skær i stedet filten i mindre stykker, som er nemmere at arbejde med.

Tip nr. 3: Brug klæbespray eller klister. Det er meget sværere at sætte tapet op, end det ser ud til, og hvis du ikke er forsigtig, kan dit tapet nemt løsne sig. Derfor er det vigtigt at bruge en god klæbespray eller lim til at holde tapetet på plads.

Ved at følge disse tips kan du få processen med at installere filt til at gå meget mere gnidningsløst – og du vil kunne undgå ubehagelige overraskelser senere hen. Malerfirmaet Molins tilbyder professionel fuldspartling for private og erhverv, hvilket naturligvis også er en løsning, der sikrer dig høj kvalitet, hvor arbejdet udføres på baggrund af uddannede fagfolk og de helt rette kompetencer. Så dette bør du bestemt overveje som mulighed, inden du selv vælger at kaste dig over projektet.

Overvej altid hjælp fra et professionelt firma til håndværksopgaver

De fleste mennesker har ikke tid eller viden til at gøre alting selv. Hvis du ikke har erfaring med håndværksmæssige opgaver, er det en god idé at overlade det til de professionelle.

  • Du sparer en masse tid. Og tid er energi og penge. Det er altså tid, hvor du kan bruge tiden på noget andet, du har mere forstand på, og som du måske kan tjene penge på. Du kaster dig altså ikke ud i et projekt, hvor du ender med at bruge ti gange så lang tid på det, som et professionelt firma ville bruge på det.
  • Det sparer dig ikke kun tid og besvær, men sikrer også, at arbejdet bliver udført korrekt – hvilket er særligt vigtigt, når det drejer sig om opgaver som f.eks. at sætte filt på eller meget andet.
  • Det behøver ikke at være dyrt at hyre en professionel håndværker; faktisk tilbyder mange virksomheder konkurrencedygtige priser for deres tjenester. Så hvorfor ikke drage fordel af deres ekspertise og viden? Det skyldes især, at der efterhånden findes mange håndværkerfirmaer, der er i konkurrence med hinanden om kunderne derude, og derfor forsøger de at tilbyde fordelagtige priser.