Tips til at vælge den rigtige maling

At male et rum kan godt være et større projekt. Især hvis man ikke ved hvad man laver, eller føler sig usikker på at begynde. Hvordan vælger man den rigtige farve? Hvad passer bedst til de forskellige rum? Disse spørgsmål er vigtige at svarer på før, man kaster sig ud i et malerprojekt. Her er nogle tips til hvordan man vælger den rigtige maling.dk

Overvej hvilket rum der skal males

Før man kaster sig ud i at male, skal man overveje hvilket rum man skal male. Er det badeværelset, stuen eller kontoret. Det er vigtigt at man tænker over dette, da der er nogle ting man skal være opmærksom på. Hvis man skal male badeværelset, skal man huske at købe maling der egner sig til at komme i kontakt med fugt. Det er vigtigt ellers kan man ende i en situation hvor malingen begynder at boble, eller krakelere. Dette kommer til at give badeværelset et ødelagt og nedslidt look, og dette vil man helst gerne undgå. Vær derfor opmærksom på hvilken maling du vælger at bruge til badeværelset. Derudover, skal man også tænke på om det rum man maler indeholder træ. Hvis dette er situationen, så skal du have fat i grunder og træmaling, til disse områder, og bruge normal vægmaling til de andre steder. Det er vigtigt at bruge grunder, da det er med til at hjælpe med at malingen vedhæfter træet bedre, du kan faktisk også bruge grunder til alle de andre vægge, og dette er også en god idé. Grunder er også med til at skabe en jævn og ensfarvet bund, hvilket gør det færdige resultat super flot. Træmaling er med til at beskytte dit træværk, derfor kan det også være vigtigt, for at holde dit, træværk sundt og godt, i så lang tid, som muligt.

Overvej hvilken fornemmelse rummet skal have

Udover at tænke over hvilket rum du vil male, skal man også overveje hvilken fornemmelse rummet skal have. Farven på den maling du vælger, kan gøre meget for et rum, og derfor skal du tænke over hvad du gerne vil opnå, og hvordan rummet skal føles. Én god idé er at kigge på de forskellige farver og deres betydning, dette kan hjælpe dig til at træffe det valg der passer rummet bedst. Fx farven gul symboliserer optimisme, oplysning og lykke. Dette giver positiv og glad fornemmelse, og den opfordrer kreativ tænkning. Dette gør den farve god til kontoret eller hobbyværelset, hvor man har brug for lidt ekstra kreativitet og positivitet. Den brune farve indikerer stabilitet, pålidelighed og giver en fornemmelse af imødekommenhed. Dette gør den til en rigtig god farve til stuen, hvor man ofte sidder med sine gæster, eller ønsker stabilitet. Det er en rolig og naturlig farve, den er med til at skabe en fornemmelse af ro og sikkerhed, perfekt til stuen. Derfor er det vigtigt at tænke over hvilken farve på malingen du vælger, da det kan ændre så meget i et rum. Farven, fornemmelsen og rummet skal helst passe sammen.