Hvordan vælger du den rigtige klud til rengøring?

Når du skal rengøre dit hjem, er det vigtigt at du vælger den korrekte klud til den pågældende opgave. Der findes et hav af forskellige klude på markedet, og det kan være svært at gennemskue hvilken klud der er bedst til formålet. Her i guiden vil der komme nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige klud næste gang du skal gøre rent.

Hvilken overflade skal rengøres?

Det første step til at vælge den korrekte klud, er at overveje hvilken overflade du skal rengøre. Er det en meget beskidt overflade, kan det være en fordel af bruge en microfiberklud, da denne type klude er effektive til at fjerne snavs og bakterier. Hvis du derimod skal rengøre mere skrøbelige overflader – herunder glas og spejle, kan det være en god idé at gøre brug af en bomuldsklud.

Kludens holdbarhed

Når du køber klude til rengøring, kan det være en god idé at tjekke op på kludens holdbarhed. Nogle klude kan bruges mange gange, mens andre klude skal smides ud efter brug. For at spare flest mulige penge og skåne miljøet, er det en god idé at overveje klude som har en lang holdbarhed og kan vaskes mange gange.

Allergier og sensitiv hud

Hvis du har allergi eller sensitiv hud, skal du være opmærksom på om de klude du køber, er fri for kemikalier og parfume. Det kan en betydning for din allergi og sensitive hud, hvis du gør rent med kemikalier eller parfumer som din hud reagerer på. Der findes klude på markedet som er lavet specielt til dem som gerne vil reducere allergener og bakterier, hvilket kan være en fordel at gøre brug af i hjem hvor allergi og sensitiv hud har en stor betydning.

Ved valg af den rigtige klud til de rette overflader, sikrer du en effektiv rengøring som kan hjælpe dig til det bedste resultat.