3 tips til indretning af din spisestue

Din spisestue er meget mere end blot borde og stole. Det er nemlig centrum for mange forskellige aktiviteter i løbet af dagen, lige fra den fælles morgenmad/aftensmad til bl.a. lektier, kreative projekter og meget mere. Vi har derfor her samlet 4 grundlæggende tips, som kan hjælpe dig med at indrette et funktionelt og komfortabelt spiseområdet, som passer til hele familien.

Vælg et funktionelt spisebord

Når du skal finde det helt rette spisebord, så skal du gøre dig nogle overvejelser. Du skal i første omgang tænke over, hvor mange der skal sidde ved bordet. Hvis der normalt kun skal sidde få, men ved enkelte lejligheder skal sidde mange, kan det være en god idé at vælge et spisebord med tillægsplader, så du kan gøre det større efter behov. Derudover skal du også tænke over formen. Skal det være rundt, rektangulært eller ovalt? Det kommer faktisk an på den plads, du har til rådighed. Hvis du har meget plads, kan du sagtens have et rundt bord, hvorimod et kvadratisk bord egner sig bedre til de små hjem. Sidst men ikke mindst skal du også overveje, hvad du skal bruge bordet til. Hvis det skal bruges til kreative formål for børn, så skal det gerne have en rengøringsvenlig overflade, hvorimod træ er en god løsning til de fleste andre formål.

Find komfortable stole

Når du skal finde stole til spisebordet, er der også nogle overvejelser, du skal gøre dig. Hvis du generelt ikke bruger spisestuen meget, så kan du sagtens nøjes med stole uden den store polstring, hvorimod polstring er en nødvendighed, når spisestuen bruges af mange i flere timer om dagen, f.eks. til lektielæsning, hjemmearbejde eller lignende. Hvis der er god plads, så kan stole med armlæn være komfortabelt, hvorimod stole, der kan stables, en bænk eller endda enkelte taburetter kan være en god idé, når der ikke er den store plads til rådighed. Der er altså mange muligheder, lige fra de almindelige spisebordsstole fra IKEA til antikke spisebordsstole.

Skab stemning med belysningen

Når det kommer til belysning, så handler det om at finde den rette belysning til alle spisestuens formål. Det er generelt belysning, der gengiver farver korrekt og ikke blænder, og belysning, som gør det muligt at lave mange forskellige aktiviteter ved bordet. Det kan dog også være en god idé at investere i smart belysning, så du hurtigt kan skabe den rette stemning til enhver anledning, f.eks. dæmpe lyset til en romantisk middag.