Sådan finder du den rette farve til soveværelset

Når soveværelset trænger til en opfriskning, så kan det godt betale sig at tænke over farver – til alt fra sengetøj og pyntegenstande til vægge. Farver påvirker nemlig vores humør og skaber en stemning, og det er derfor vigtigt, at du vælger den helt rette farve til soveværelset.

En god lang nattesøvn er nødvendig for et godt helbred – og det kan de rette farver hjælpe dig med. Flere undersøgelser viser nemlig, at der er nogle farver, som er gode at falde i søvn til, imens andre har den modsatte effekt. Hvilke farver er det så?

Der findes faktisk flere farver, som beviseligt egner sig godt til soveværelset, farver som du gerne skulle kunne falde hurtigt i søvn til og vågne glad og frisk hver morgen. Der er primært tale om tre farver:

Lyseblå

Den blå farve signalerer ro, fred og harmoni. Det er en farve, der reducerer stress og virker afslappende på de fleste. Mange falder derfor til ro, når den blå farve dominerer i et lokale.

Lys gul

Den gule farver signalerer bl.a. glæde, håb og kærlighed. Det er en optimistisk farve, der mest af alt minder os om sol, forår og sommer. Den skaber en stemning af positivitet i et lokale.

Grøn

Den grønne farve står for sundhed, natur og livskraft. Det er en farve, der virker beroligende og afstressende, og den er generelt behagelig at kigge på. Det er en lindrende og healende farve, som kan give en søvndyssende stemning.

Fælles for de tre farver er, at de simulerer elementer af naturen: himmel, hav, sollys og skoven – og vi ved allerede, at naturen har en beroligende effekt på vores nervesystem. Det giver derfor god mening at disse tre farver kan være med til at geare kroppen ned og gøre klar til søvnen.

Der er ingen garanti for, at en af disse farver får dig til at sove bedre. Men det er disse farver, der fremhæves som nogle af de bedste, når et rum skal forberedes til en god nattesøvn. Hvis du derfor gerne vil prøve at forbedre din søvn, kan det være en god idé at vælge en af disse farver til dit soveværelse.

Har du brug for hjælp til at gøre soveværelset mere søvndyssende? Kontakt dette malerfirma og få et godt resultat: http://vimaler.dk/