Studiebolig i København

Studiestart i København er efterhånden overstået, og de mange forventningsfulde unge mennesker er begyndt en ny tilværelse i landets hovedstad. En by der kan tilbyde et rigt og mangfoldigt liv med kulturoplevelser, sport, caféer og fester, som intet andet sted i landet. For nogles vedkommende er rejsen til København og glæden ved starten på et nyt studie dog overskygget af bekymringer om, hvor og hvordan de skal få tag over hovedet. Nogle crasher en sofa hos venner, imens andre bor på hotel eller pendler langvejs fra. Fælles for disse er, at de søger en studiebolig, delelejlighed eller bare et værelse i København, men alle har svært ved at finde et sted.

 

Gode muligheder for at finde en bolig

Boligmarkedet i København er presset og priserne er steget markant, og det presser især de unge studerende med et stramt budget. Heldigvis er der kommet mange nye studieboliger til, og selvom nogle af disse tilbyder en husleje på både 6.000 og 7.000 kr. så er der altså også nogle, der ligger omkring de 4.000-5.000 kr. Dertil ligger at mange andre kollegier og studieboliger i København har huslejer på 3.000-4.000 kr. Nogle ligger endda under 3.000 kr.

Det kan imidlertid være svært at finde disse kollegier, og endda forstå hvor man er berettiget til at ansøge, da mange kollegier i hovedstaden har vidt forskellige ansøgningskriterier. Har du ikke hørt om hjemmesiden kbh-kollegier.dk, så skal du spidse høre. Hjemmesiden har samlet information om 260 kollegieafdelinger, der tilsammen har mere end 30.000 boliger i hovedstadsområdet. Heri er 69 selvstændige kollegier, som du ikke kan ansøge igennem de gængse administrationsselskaber, men som selv står for udlejningen. Derudover er der 46 forskellige steder, hvor du aktivt kan påvirke tildelingen af værelser ved at skrive en god motiveret ansøgning. Det kræver et medlemskab at få adgang til deres portal, men til gengæld kan du anvende deres smarte filtreringssystem, hvor du kan vælge din uddannelsesinstitution hvormed systemet finder de kollegier, som du er berettiget til at ansøge.

Vil du have flere gode råd til at finde en studiebolig i København, så kan du læse deres artikel her.

 

Kbh-kollegier.dk er stiftet af en tidligere kollegianer, som selv stod overfor det svære boligmarked inden studiestart tilbage i 2009, og han besluttede sig for at gøre markedet mere gennemsigtigt.